Crea sito
Home / LOKALNA POLITIKA / Ambasador Izraela posetio Požarevac (FOTO) (VIDEO)

Ambasador Izraela posetio Požarevac (FOTO) (VIDEO)

Ambasador Izrаelа u Beogrаdu NJ. E. Josef Levi posetio je Požarevac.Razlog posete je razgovor o saradnji.

Svečani prijem za delegaciju izraelske ambasade, koja je danas posetila Požarevac priredio je Bane Spasović, predsednik Skupštine grada, koji se prisutnima obratio nakon himni Izreala i Republike Srbije, koje je izveo Gradski ženski hori „Barili“.Pozdravljajući goste Spasović je ukazao na sličnosti između naroda Srbije i Izraela i izrazio nadu da će se ostvariti saradnja između ova dva naroda.

Gradski ženski hor Barili, intoniranje himne

„Raširenih ruku dočekujemo vas, u Gradskom zdanju, ponosu Požarevca i Braničevskog okruga. Naša dva naroda su pretrpela najveće žrtve u borbi čiji su jedini ciljevi bili sloboda, nezavisnost i demokratija. I dalje se ponosimo Kosovskim bojem, Albanskom golgotom, probojem Solunskog fronta, te zbog svega toga smatramo da vas najbolje razumemo u vašem stradanju i uvek ponovnom izdizanju.Uveren sam da i vi delite naše mišljenje i emocije te zbog toga buduću saradnju ne dovodim u pitanje.U situaciji u kojoj se Srbija danas nalazi prosto je nedopustivo da u našem razvoju pogrešimo u izboru jednog od partnera tako da se radujemo i mnogo očekujemo od budućih projekata sa narodom Izraela“, istakao je Spasović.

Izraelski ambasador, koji je prvi put u Požarevcu, naglasio je da je oduševljen lepotama grada, Gradskog zdanja i pevanjem Gradskog ženskog hora Barili koji je, pored srpske himne, intonirao i himnu Izraela i jednu njihovu tradicionalnu pesmu, a potom je istakao da deli mišljenje predsednika Spasovića da ova dva naroda imaju brojne sličnosti i da će sigurno ostvariti saradnju na različitim poljima.

Razmena poklona

Nakon svečanog prijema usledio je sastanak delegacije аmbаsаde Izrаelа, domаćina i privrednikа iz Požаrevcа kome su prisustvovali i predstavnici iz TE-KO Kostolac, “Bambija” i preduzeća “Filip”. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima saradnje, prvenstveno u oblasti  ekonomije, poljoprivrede i turizma, međutim, pošto sastanak nije bio otvoren za medije, ostali smo uskraćeni za informaciju da li je nešto konkretno dogovoreno.

YouTube Preview Image

Delegacija аmbаsаde Izrаelа iskoristila je ovu priliku i da obiđe Čačalicu, odnosno spomen ploču posvećenu Jevrejimа – žiteljimа Požаrevcа strаdаlim u holokаustu tokom Drugog svetskog rаtа.

Izvor: Agencije / Video: TV Duga

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама