Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / 21.septembra “Biciklijada” u Požarevcu

21.septembra “Biciklijada” u Požarevcu

21. septembra u organizaciji Triatlon kluba „Požarevac”  uz podršku grada Požarevca i Sportskog centra, biće održana manifestacija pod nazivom “Biciklijada – Dan bez automobila”.

Evropski dan bez automobila obeležava se inače 21.septembra, kada se u mnogim gradovima prednost daje alternativnim načinima prevoza.

Prvi deo manifestacije biće “VOŽNJA POLIGONA SPRETNOSTI” ,  koje će se odvijati na Stadionu malih sportova pored Sportske hale u vremenu  od  9 :30 – 11:30h. Svi koji žele moći će provere veštinu upravljanja  biciklom, vozeći  izmedju čunjeva u različitim pravcima. Pored vozača rekreativacana na poligonu spretnosti učešće će uzeti i članovi ekipe Srbije, pobednici Evropskog takmičenja u saobraćaju.

U drugom delu manifestacije, predviđena je” REKREATIVNA  VOŽNJA BICIKALA”. Okupljanje i preuzimanje učesničkih oznaka je od 11:30h ispred Sportske hale. Odatle kreće promotivna vožnja, krug kroz grad i nastavak prema izletištu Ljubičevo (Moravska laguna). Pauza sledi u Ljubičevu, a nakon toga i grupni povratak u grad.

Saobraćajna policija će obezbedjivati kolonu biciklista tako da svoje  učešće mogu uzeti, deca i nesigurni vozači.

Treći deo manifestacije biće “TAKMIČENJE U SPOROJ VOŽNJI BICIKLA”  koja će se odvijati u centru grada (Tabačka čaršija) sa početkom od 18h.

Pozivaju se svi ljubitelji vožnje bicikla da učestvuju u promociji biciklizma, kao lepšeg i zdravijeg načina prevoza.

Prijave na dan manifestacije, 21.septembra.  

Izvor:Hit radio

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама